Aku Punya Suka (dot) com – Pinterest , Reddit , StumbleUpon all in one, Made in Malaysia

Aku nak war warkan akan kewujudan site baru di persada media sosial. Site ni masih baru dan masih dalam versi ‘BETA’ gitu. Pada sesiapa yang nak jadi pioneer user, test maket korang atau be apart of the testing user – boleh la sign up di akupunyasuka.com

aku-punya-suka-dot-com-beta

Walau Pinterest, Reddit dan StumbleUpon dah wujud lama, tapi skala pengguna dia sangat besar dan korang kena compete dengan user lain globally. While Akupunyasuka.com ni more to Malaysian Target. Penduduk Malaysia ada 29 million ya. Kau sebagai blogger baru, atau meniaga online, atau nak promote diri syok syok sendiri, kalau dapat 1% dari sini pun dah Alhamdulillah.

bittersweetbyte-di-aku-punya-suka-dot-com

Konsep dia macam Pinterest, Reddit, dan StumbleUpon sebab kau boleh drag and drop content siap dengan imej, descriptions semua. Kau akan ada ranking bila kerap update, bila ada more followers dan orang boleh share, reshare, like, follow macam semua apps yang kau pernah guna lah like Twitter, Facebook and Instagram juga lah. Paling penting kau boleh feeling feeling juga kat situ. Macam Myspace. Kau pernah ada Myspace tak? Hahaha.

sell-your-product-at-akupunyasuka-dot-com

One more thing, function PRICE TAG tersedia ada sekiranya kau jenis nak meniaga barang online atau barang second hand. Dah macam Carousell, Mudah.com, lelong.my dan Lazada pun ada ni. Tapi with better appearance!

aku-punya-suka-dot-com-kategori

Kalau kau tengok range category dia – Servis dan Perkhidmatan pun ADA! Jangan kau pegi jual diri dekat situ sudah. Yang penting, lepas kau update dekat situ (Gambar barang, harga and all) boleh terus share di Facebook, Twitter, Reddit, Google+ dan Pinterest. Kau boleh juga embed kau punya post to any platform yang tak ada disediakan oleh Akupunyasuka.com . So kiranya tak ada la kau buat 3, 4 kali kerja update. Sekali update terus boleh reshare ke semua platform yang kau ada.

share-your-post-on-facebook-twitter-reddit-google-plus-pinterest

Dan Insyallah, developer website ni akan perluaskan lagi link share ke Instagram, Vine, Youtube dan segala mak nenek akaun media yang kau ada lah ok. Janji kau pegi jadi beta user dulu dan lanyak page ni sampai kita tengok outcome benefit dia untuk our own website / webpage.

Go on. Thank me later.

Comments

comments

Leave a Reply

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com