JPN OH JPN – Pendaftaran Nama Anak Tanpa Nasab / Guna Surname Suami di Jabatan Pendaftaran Negara Malaysia

Aku tak tahu la dengan kau orang. Tapi aku serious cakap, tiap kali Kalau aku ada hal ke kaunter mana mana jabatan kerajaan, aku punya Cuak macam nak pegi bank mintak overdraft facilities 1 juta ringgit.   Bab queue ambik nombor tu perkara yang tak boleh dibuat perkara lagi dah. Kau Terima je lah kan. […]

Bila Athena Sophia Berbaju Melayu Superheroes.

Ingat Yusuf iskandar je ke mampu jadi duta baju Melayu Raya? Athena Sophia pun boleh lah. Hahahha.     Jangan pulak ada yang sentap cakap aku nak train anak jadi jantan. Umur 2 bulan je kut.. Tak ada Beza dengan pakai kan dia shirt and pants yang dia Ada dengan baju Melayu ni. Comel apa.. […]

Confusenya Pantang Bersalin Zaman Sekarang!

Post Penutup bab makan makan. Maklumlah.. esok dah puasa. Merasalah aku for the first time berpuasa dengan ada baby. Kita try test kekuatan ya. Hahaha. Kata orang, menu makanan orang berpantang sangat sedap. Sedap ke?   Semua Orang tahu aku berpantang duduk sorang. Tak ada apa yang pelik pun kan. Mostly Sekarang ramai dah ibu […]

Agak Penting – Birth Plan

Salam minggu 37 weeks (of pregnancy). Memang abandoned gila belog ni. Nampaknya memang tak ada ciri ciri akan meriah (meriah ke) updates macam dulu. At least dulu masa belum pregnant, dapat la sebulan sekali up post paling kurang. Bukan tak ada cerita. Banyak je cerita yang nak diceritakan. Tapi mood tu memang susah nak sampai. […]

Buku Pink dan Klinik Desa.

Tadi selamat sudah aku bukak buku pink di klinik desa Sg. Terap, Muar. Tak payah queue, misi muda manis orangnya. Layanan pun baik. Segala cerita yang mengatakan misi suka membebel, alhamdulillah tak kena pulak tadi. Ye lah, kita pergi bawa aura positive, positive lah yang kita dapat.. Memang procedure Sekarang mintak salinan surat nikah masa […]

Mintak urut, khurafat yang dapat.

Panggil tukang urut dekat muar ni sebab sakit belakang. Memang kebiasaan aku lepas long flight, mesti nak urut. Dekat USA Memang ada prenatal massage for pregnant mom Cuma agak mahal. So ingat balik Malaya, dapat lah urut tradisi dengan harga Malaysia berserta gst. Lepas 5 Minit, Tiba Tiba di mintak pegang perut, Baca jampi serapah […]