Kenapa Balik Beranak di Malaysia? Kenapa Tak di USA ?

Ramai masih tertanya tanya kenapa aku balik beranak Athena Sophia di Malaysia instead of USA. Sanggup melalui waktu berpantang tanpa suami and all. Firstly, SANGGUP keseorangan masa berpantang tu tak lah. Tapi more to TERPAKSA. Dari keterpaksaan itu, aku jadi terpaksa kuat mental dan fizikal. Tak ada siapa sanggup sebenarnya. Tapi kalau dah begitu jalan […]

Bagaimana untuk Youtube Secara Selamat Untuk Anak Anak.

Salam July. Diam tak diam, Athena Sophia dah 3 bulan. Dengar suara dia membebel sorang sorang dengan tangan Montel dia, sesekali dia ketawa mengekek, buat aku hilang sunyi dan hilang penat.   Aku masih lagi dalam kategori ibu newbie. Apa pun tak tahu Kalau nak banding dengan mak Mak lain. Jadi aku Cuba stay away […]

JPN OH JPN – Pendaftaran Nama Anak Tanpa Nasab / Guna Surname Suami di Jabatan Pendaftaran Negara Malaysia

Aku tak tahu la dengan kau orang. Tapi aku serious cakap, tiap kali Kalau aku ada hal ke kaunter mana mana jabatan kerajaan, aku punya Cuak macam nak pegi bank mintak overdraft facilities 1 juta ringgit.   Bab queue ambik nombor tu perkara yang tak boleh dibuat perkara lagi dah. Kau Terima je lah kan. […]

Bila Athena Sophia Berbaju Melayu Superheroes.

Ingat Yusuf iskandar je ke mampu jadi duta baju Melayu Raya? Athena Sophia pun boleh lah. Hahahha.     Jangan pulak ada yang sentap cakap aku nak train anak jadi jantan. Umur 2 bulan je kut.. Tak ada Beza dengan pakai kan dia shirt and pants yang dia Ada dengan baju Melayu ni. Comel apa.. […]

Confusenya Pantang Bersalin Zaman Sekarang!

Post Penutup bab makan makan. Maklumlah.. esok dah puasa. Merasalah aku for the first time berpuasa dengan ada baby. Kita try test kekuatan ya. Hahaha. Kata orang, menu makanan orang berpantang sangat sedap. Sedap ke?   Semua Orang tahu aku berpantang duduk sorang. Tak ada apa yang pelik pun kan. Mostly Sekarang ramai dah ibu […]

Agak Penting – Birth Plan

Salam minggu 37 weeks (of pregnancy). Memang abandoned gila belog ni. Nampaknya memang tak ada ciri ciri akan meriah (meriah ke) updates macam dulu. At least dulu masa belum pregnant, dapat la sebulan sekali up post paling kurang. Bukan tak ada cerita. Banyak je cerita yang nak diceritakan. Tapi mood tu memang susah nak sampai. […]