Ada Apa Dengan Cinta? Memang Tak Ada Apa Pun !

Aku pasti sebagai seorang anak yang punya ibu, confirmed korang selalu dengar bebelan serta pepatah dari mak. Mostly bebelan, pepatah, pantun & syair yang Mak aku dendangkan masa aku remaja dulu seems like super boring and non sense especially bab jodoh pasangan. Contohnya : Biar sakit dimata, jangan sakit dihati. Cinta tak bagi kau kenyang. […]

Ulangtahun Kedua Perkahwinan Kami / Our Second Year Wedding Anniversary

  SCROLL DOWN FOR ENGLISH VERSION Semalam ulang tahun ke-2 perkahwinan kami. Sebagaimana sederhananya majlis akad nikah kami dua tahun lalu, macam tu jugak lah sambutan ulang tahun perkahwinan kami. Lagipun mungkin terlalu muda usia perkahwinan kami untuk disambut secara grand pun. Orang pun akan menyampah beria ia kan. “2 tahun memang la manis lagi. […]

Selamat Tinggal 2015.

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE Selamat melangkah ke tahun 2016! Macam biasa, blog aku ni payah nak stay up to date. Ingatkan bila dah tak kerja, mampu la jadi full time blogger. Rupanya meleset sungguh sangkaan aku, Dengan ini aku isytiharkan bahawasanya, aku selamanya a wannabe blogger. Semua blog ngetop update blog mereka pada 1.1.2016 […]

Pertama kali tengok Aurora Borealis!

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE Korang mesti pernah terdengar atau terlihat kelibat nama Aurora Borealis di media. Atau panggilan bagi penduduk yang kerap beratapkan kejadian Tuhan yang satu ini ialah ‘Northern Lights’ kerana ianya hanya berlaku di sekitar kawasan berhampiran dengan kutub utara (North). Aku selalu berangan untuk suatu hari nanti, aku dapat melihat kejadian […]

My First Northern Lights!

UNTUK VERSI BAHASA MELAYU, KLIK SINI You must have heard or seen about Aurora Borealis in the media. Or the locals called it ‘Northern Lights’ because it only occurs in the areas which is close to the North Pole (North). I always dream that, one day, I am able to see this nature wonder with […]