Agak Penting – Birth Plan

Salam minggu 37 weeks (of pregnancy). Memang abandoned gila belog ni. Nampaknya memang tak ada ciri ciri akan meriah (meriah ke) updates macam dulu. At least dulu masa belum pregnant, dapat la sebulan sekali up post paling kurang. Bukan tak ada cerita. Banyak je cerita yang nak diceritakan. Tapi mood tu memang susah nak sampai. […]

Cerita Pasal Perjalanan dan Penginapan di RV Park Klamath Falls, Oregon

Sambung cerita dari Salem Oregon and now ke Klamath Falls. Kami sepatutnya check out awal pagi supaya sempat la nak stop certain interesting places kan. Tapi apakan daya, driver kepenatan yang amat jadi kami check out tengah hari jua. Jarak dari Salem ke Klamath Falls hanya 4 hours drive. Tapi macam biasalah. Bila dengan kenderaan […]

Cerita pasal perjalanan dan penginapan di RV Park, Salem, Oregon.

Kembali bersiaran tentang sambungan cerita pengembaraan rumah bergerak (Motorhome) yang dah dekat dengan 2 bulan tertangguh. Hehehehe.. Bukan apa, aku ni dah start tak boleh duduk terlalu lama. Sakit pinggang dan perut semakin ketat. I feel weak and sick sometimes in few days out of a week. Aku respect blogger yang boleh kekal update blog […]

Labu (Labi) Kelakar di Pekan Comel Bernama Carefree, Scottsdale, Arizona

Aku skip sekejap pasal pengalaman perjalanan aku dari Seattle ke Arizona ni since aku tak sabar nak bercerita pasal Arizona ni. Lagipun dah hampir sebulan aku kat sini. Ada lah berpeluang keluar berjalan jalan time Botak off day. Buat masa sekarang, cuaca di Arizona agak nyaman sejak masuk bulan November. Mungkin sebab dah masuk musim […]

Seattle, Washington Revisited 2016

Hai. Data baru top up. Padahal post ni dah 2 minggu drafted. Dah terlebih rehat lepas berhari hari on the road pengalaman jadi co pilot duduk sebelah makan kuaci. Penat ok. Sedangkan orang naik 10 jam flight kelas ekonomi pun boleh lemau badan. Ini kan pulak berhari hari atas jalan dengan rumah bas ni (Motorhome). […]

Alaska 101 : Keseronokan Masuk Hutan di Alaska – Winner Creek Gorge Trailhead

Lama gila tertangguh sambungan cerita masuk hutan hari tu. Janji melayu sangat kan. Bukan apa, aku kurang sihat last week. Biasalah bila umur dah meningkat ni kan. Dah hilang dah keterujaan korang nak tahu cerita pasal aku masuk hutan di Alaska ni sejak aku upload video botak tarik tali hand tram sampai terketar ketar kepala […]