Cerita Pasal Perjalanan dan Penginapan di RV KOA Barstow/Calico, California.

Sesi sambung menyambung cerita panjang yang tak berkesudahan kembali lagi. Last stop cerita hari tu is Klamath Falls kan. Lepas frust kena reject permintaan untuk melawat rumah orang. Gila. Tak pernah pernah seumur hidup kena reject untuk melawat bersua muka selama aku hidup di Malaysia. Sekarang merasa pula di bumi Amerika ni. Pengalaman betul. Next […]

Cerita Pasal Perjalanan dan Penginapan di RV Park Klamath Falls, Oregon

Sambung cerita dari Salem Oregon and now ke Klamath Falls. Kami sepatutnya check out awal pagi supaya sempat la nak stop certain interesting places kan. Tapi apakan daya, driver kepenatan yang amat jadi kami check out tengah hari jua. Jarak dari Salem ke Klamath Falls hanya 4 hours drive. Tapi macam biasalah. Bila dengan kenderaan […]

Cerita pasal perjalanan dan penginapan di RV Park, Salem, Oregon.

Kembali bersiaran tentang sambungan cerita pengembaraan rumah bergerak (Motorhome) yang dah dekat dengan 2 bulan tertangguh. Hehehehe.. Bukan apa, aku ni dah start tak boleh duduk terlalu lama. Sakit pinggang dan perut semakin ketat. I feel weak and sick sometimes in few days out of a week. Aku respect blogger yang boleh kekal update blog […]

Seattle, Washington Revisited 2016

Hai. Data baru top up. Padahal post ni dah 2 minggu drafted. Dah terlebih rehat lepas berhari hari on the road pengalaman jadi co pilot duduk sebelah makan kuaci. Penat ok. Sedangkan orang naik 10 jam flight kelas ekonomi pun boleh lemau badan. Ini kan pulak berhari hari atas jalan dengan rumah bas ni (Motorhome). […]

INTRO: Pengalaman Pertama Jadi Wheelers. Hidup di Jalanan dari Washington ke Arizona, USA.

Sempena Maal Hijrah 2016, aku sekarang pun dalam perjalanan berhijrah ke Arizona, sambil sambil tu, berkelana di jalanan (Road Trip gitu) dengan botak sambil belajar hidup on the move. First time belajar nak jadi ‘Wheelers’ (life on wheels). Maybe bagi mereka yang biasa merantau, apa yang aku nak cerita ni tak ada lah seberapa wow […]