Jalan Jalan di Seoul : N Tower dan Myeongdong Night Market

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE. Tips: Kalau datang ke N Tower, sila bawak mangga kunci murah siap siap dari rumah. Macam orang orang lain juga, bila aku pergi melawat satu satu bandar tu, aku mesti tak lepaskan peluang untuk berada di puncak yang paling tinggi untuk melihat keindahan bandar tersebut melalui pandangan burung. Maklumlah, nak […]

Get High in Seoul : N Tower and Myeongdong.

UNTUK VERSI BAHASA MELAYU, KLIK SINI. Small tips: If you planning to visit N Tower, Seoul, kindly consider to bring padlock from home.. Just like any other tourists, I will try not to miss sightseeing from the highest point in the city. A bird view. It’s the cheapest way to enjoy 360 degree panorama of […]

Jalan Jalan Di Seoul : Gyeongbokgung Palace

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE Sebelum tu aku nak cerita, pergerakan aku dan Mike semasa di Seoul 50% pakai train dan 50% lagi pakai kaki dua batang ni. Sistem subway bandar di Seoul amat terbaik macam di Jepun. Mereka ada 18 line dan setiap line diwarnakan berlainan warna. Stesennya sampai kesetiap ceruk. Bukan ke shopping […]

Tempat Patut Di lawati di Pulau Jeju : Pulau Saeseom dan Jambatan Saeyeongyo

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE. Kembali bersiaran selepas blog ni mampos selama seminggu kerana bandwidth exceed melampaui kuota.  Serverfreak ni nampak je murah, tapi sangat kelakar bila kau ubah layout theme semua, dia set pengunaan data against kau punya bandwidth storage. So kalau kira kira balik. Mahal nak mampos la sebenarnya. So aku dah jumpa […]

Place of Interest in Jeju Island : Saeseom Island and Saeyeongyo Bridge

UNTUK VERSI BAHASA MELAYU, KLIK SINI My blog is up again after being suspended for a week due to my bandwidth exceeded its quota. FYI, I am new to hosting services and I thought Serverfreak is cheap. Well, it is appear cheap but later on I found out that any layout changes I made on […]

Place of Interest in Jeju Island : Jeongbang Waterfall

UNTUK BAHASA MELAYU, KLIK SINI. Located in Seogwipo. What makes this waterfall unique compared to the rest of waterfalls in Asia is – this one falls directly into the ocean. The view is very dramatic and I can guarantee that you will say ‘wow’ the moment you see it from the distance. This waterfall is […]

Tempat Patut Dilawati Di Pulau Jeju : Air Terjun Cheonjiyeon

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE. Bersambung kembali tentang tempat yang patut dilawati di Jeju Island. Mungkin korang tak setuju dengan suggestion aku sebab aku suka tengok alam semulajadi. Tak pa lah. Boleh terus tekan butang X dipenjuru kanan atas web browser anda. Dan silalah cari blog yang asik pegi cari Hello Kitty World je bila […]