Tempat Patut Di lawati di Pulau Jeju : Pulau Saeseom dan Jambatan Saeyeongyo

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE. Kembali bersiaran selepas blog ni mampos selama seminggu kerana bandwidth exceed melampaui kuota.  Serverfreak ni nampak je murah, tapi sangat kelakar bila kau ubah layout theme semua, dia set pengunaan data against kau punya bandwidth storage. So kalau kira kira balik. Mahal nak mampos la sebenarnya. So aku dah jumpa […]

Place of Interest in Jeju Island : Saeseom Island and Saeyeongyo Bridge

UNTUK VERSI BAHASA MELAYU, KLIK SINI My blog is up again after being suspended for a week due to my bandwidth exceeded its quota. FYI, I am new to hosting services and I thought Serverfreak is cheap. Well, it is appear cheap but later on I found out that any layout changes I made on […]

Place of Interest in Jeju Island : Jeongbang Waterfall

UNTUK BAHASA MELAYU, KLIK SINI. Located in Seogwipo. What makes this waterfall unique compared to the rest of waterfalls in Asia is – this one falls directly into the ocean. The view is very dramatic and I can guarantee that you will say ‘wow’ the moment you see it from the distance. This waterfall is […]

Tempat Patut Dilawati Di Pulau Jeju : Air Terjun Cheonjiyeon

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE. Bersambung kembali tentang tempat yang patut dilawati di Jeju Island. Mungkin korang tak setuju dengan suggestion aku sebab aku suka tengok alam semulajadi. Tak pa lah. Boleh terus tekan butang X dipenjuru kanan atas web browser anda. Dan silalah cari blog yang asik pegi cari Hello Kitty World je bila […]

Place of Interests in Jeju Island : Seongsan Ilchulbong Peak

UNTUK VERSI BAHASA MELAYU, KLIK SINI. If you planning to visit South Korea, Here is should look like this – make it a short stay in Seoul, say 3 days is enough. Forget about Kimchi cooking class while you can get a pre pack kimchi at the supermarket. Forget about Hanbok costume because Malay traditional […]

Tempat Patut Dilawati Di Jeju Island : Seongsan Ilchulbong Peak

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE Kalau nak melawat South Korea, aku suggest lepak sehari dua saja di Seoul. Rentikanlah belajar masak kimchi sebab melambak ada di jual di Malaysia dalam paket dah siap. Rentikanlah nak ber hanbok sebab baju kurung pahang lagi lawa aku rasa. Tapi kalau korang memang nak gedik meng K-POP, duduk je […]