Bagaimana untuk Youtube Secara Selamat Untuk Anak Anak.

Salam July. Diam tak diam, Athena Sophia dah 3 bulan. Dengar suara dia membebel sorang sorang dengan tangan Montel dia, sesekali dia ketawa mengekek, buat aku hilang sunyi dan hilang penat.   Aku masih lagi dalam kategori ibu newbie. Apa pun tak tahu Kalau nak banding dengan mak Mak lain. Jadi aku Cuba stay away […]

Aku Punya Suka (dot) com – Pinterest , Reddit , StumbleUpon all in one, Made in Malaysia

Aku nak war warkan akan kewujudan site baru di persada media sosial. Site ni masih baru dan masih dalam versi ‘BETA’ gitu. Pada sesiapa yang nak jadi pioneer user, test maket korang atau be apart of the testing user – boleh la sign up di akupunyasuka.com Walau Pinterest, Reddit dan StumbleUpon dah wujud lama, tapi […]

Surat Untuk Pejabat POS Malaysia (lagi)

Nukilan ni bukan nak kondem, tapi harap ia dipandang sebagai ‘constructive criticism’ sambil sambil tu nak sumbang idea lah kan. Kata orang, bila kita tegur dan bagi saranan pada seseorang tu tak lain tak bukan because we care and love that person. Gitu. Aku berkecimpung dalam bidang jual barang online online ni dah lebih 4 […]

How to see Alaska for FREE?

UNTUK BAHASA MELAYU, KLIK SINI By  flying with China Southern Airlines.   Everybody knows that Alaska is quite expensive to visit. And sometimes, it is hard to make a living in Alaska if you receiving average salary. Small studio apartment in Anchorage or 30 minutes outside Anchorage can costs you about $850 – 1,000 per […]

Urban Tips: Tengok Alaska FREE dengan Southern China Airlines.

FOR ENGLISH, CLICK HERE Siapa tak tahu Alaska ni sangat mahal sama ada untuk pegi berjalan ke sana mahupun stay as a residence. Pakej Alaska yang aku jual pun dalam $2,700 (dollar) untuk 2 minggu. Patut la kau tak nampak sangat aku berjalan di Alaska tu. Bakar petrol sungguh sungguh nak berjalan kat sana. Jarak […]

URBAN TIPS #2 : Elak Barangan Cecair Tumpah Dalam Bagasi

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE. Aku pasti setiap orang yang pernah naik kapal terbang mesti melalui pengalaman buka bukak luggage, basah lenjan separuh bagasi. Sebab aku selalu macam tu sehingga aku terfikir life hack ni. Kau tahu kan bila fly, tekanan dalam kapal terbang tu lain macam. Botol/ tiub plastik kau akan mengembang sekembang kembang […]

URBAN TIPS #2 : How to Prevent Liquid Spill In Your Checked in Luggage

UNTUK VERSI BAHASA MELAYU, KLIK SINI. There is nothing more frustrating than opening your luggage soaking in toner or shampoo conditioner liquid at the end of long hour flight. I always did until I tried this life hack for the past 2 years. You know that air pressure in aeroplane is extreme. Your plastic tube/ […]