Ada Apa Dengan Cinta? Memang Tak Ada Apa Pun !

Aku pasti sebagai seorang anak yang punya ibu, confirmed korang selalu dengar bebelan serta pepatah dari mak. Mostly bebelan, pepatah, pantun & syair yang Mak aku dendangkan masa aku remaja dulu seems like super boring and non sense especially bab jodoh pasangan. Contohnya : Biar sakit dimata, jangan sakit dihati. Cinta tak bagi kau kenyang. […]

Mari Minum Teh Bersama Queen Elizabeth dan Donald Trump.

Gitu. Kau mampu? Aku masih lagi dalam mode tourist di Arizona ni. Ye lah, baru sebulan dekat sini. Masih explore dan enjoy keunikan yang ada sebelum aku dapat condemn atau puji pasal Arizona ni. Ni aku nak cerita, masa aku melawat Pekan Carefree di Scottsdale, Arizona hari tu, aku terjumpa satu cafe yang sangat comel […]

Perlu ke Nama Penuh As Per Passport Bila Beli Tiket Penerbangan Ke Luar Negara? – Unfortunate Encounter with China Eastern Airlines Staff Kuala Lumpur.

Mandatori ke middle name / nama tengah / nama penuh as per passport masa beli flight tickets? Jawapan aku yes and no. Aku nak share pengalaman aku pasal nama tengah dalam booking tiket ni. Selama yang aku tahu sepanjang aku kerja travel agent memang nightmare bala kiamat bila nama dekat tiket tak sama dengan passport. […]

Best ke Duduk Oversea? Cerita Melayu tinggal di Luar Negara part 3

Best ke? It depends. Tapi mesti ingat that, bila kau naik kapal terbang tu, bukan pergi travel jalan jalan duduk hotel tangkap gambar selfie banyak banyak. Tapi you are going for a longer period of time. It’s like, from reality to another reality. So, memang kau tak dapat la nak tulis kat instagram atau at […]

Mulut Puaka Menanti Syawal Mu di Kampung Halaman.

Aku rasa korang dah boleh agak intipati post kali ni. Aku tak nafikan kadang kadang nak balik kampung ni menjadi satu masalah negara bagi aku. Bukan aku tak suka kan kedamaian kampung dan masakan orang tua, tapi balik kampung jadi tak berapa damai bila kau terserempak dengan mak cik mak cik yang bermulut puaka. Korang […]

Kes Tolak Hudud

Salam 2 Ramadhan. Aku tahu aku sebenarnya tak layak untuk membicarakan hal berunsur keagamaan ni semata mata kerana penampilan aku. Tapi ini tak bermakna otak aku mesti berhenti memikirkan tentang isu yang berkait dengan keagamaan dan punya pendapat aku sendiri. Lagipun isu yang aku nak utarakan ni pun just a ‘light’ matter to ponder. Persoalan […]

Surat Untuk Pejabat POS Malaysia (lagi)

Nukilan ni bukan nak kondem, tapi harap ia dipandang sebagai ‘constructive criticism’ sambil sambil tu nak sumbang idea lah kan. Kata orang, bila kita tegur dan bagi saranan pada seseorang tu tak lain tak bukan because we care and love that person. Gitu. Aku berkecimpung dalam bidang jual barang online online ni dah lebih 4 […]