Kenapa Balik Beranak di Malaysia? Kenapa Tak di USA ?

Ramai masih tertanya tanya kenapa aku balik beranak Athena Sophia di Malaysia instead of USA. Sanggup melalui waktu berpantang tanpa suami and all. Firstly, SANGGUP keseorangan masa berpantang tu tak lah. Tapi more to TERPAKSA. Dari keterpaksaan itu, aku jadi terpaksa kuat mental dan fizikal. Tak ada siapa sanggup sebenarnya. Tapi kalau dah begitu jalan […]

Best ke Duduk Oversea? Cerita Melayu tinggal di Luar Negara part 3

Best ke? It depends. Tapi mesti ingat that, bila kau naik kapal terbang tu, bukan pergi travel jalan jalan duduk hotel tangkap gambar selfie banyak banyak. Tapi you are going for a longer period of time. It’s like, from reality to another reality. So, memang kau tak dapat la nak tulis kat instagram atau at […]

Mulut Puaka Menanti Syawal Mu di Kampung Halaman.

Aku rasa korang dah boleh agak intipati post kali ni. Aku tak nafikan kadang kadang nak balik kampung ni menjadi satu masalah negara bagi aku. Bukan aku tak suka kan kedamaian kampung dan masakan orang tua, tapi balik kampung jadi tak berapa damai bila kau terserempak dengan mak cik mak cik yang bermulut puaka. Korang […]

Kes Tolak Hudud

Salam 2 Ramadhan. Aku tahu aku sebenarnya tak layak untuk membicarakan hal berunsur keagamaan ni semata mata kerana penampilan aku. Tapi ini tak bermakna otak aku mesti berhenti memikirkan tentang isu yang berkait dengan keagamaan dan punya pendapat aku sendiri. Lagipun isu yang aku nak utarakan ni pun just a ‘light’ matter to ponder. Persoalan […]

Pengalaman Meniaga di Tapak Gerai Carboot Sale Shah Alam

Seperti korang tahu (tahu ke?) Aku menceburkan diri dalam bidang carboot sale sejak balik Malaya ni. Actually aku mulanya hanya join/ try member aku yang punya niat yang sama lah – nak clearkan baju lama sebab dah upgrade saiz badan. Carboot ni di Tesco Extra Shah Alam, berdekatan dengan MSU/ Aeon Big tu. Alaahhh seberang […]

Memori Daun Pisang : Kenangan Kerja dan Gaji Pertama.

Bulan March ni dah setahun aku bergelar suri rumah tangga. Don’t get me wrong, tak ada masalah apa pun jadi suri rumahtangga. Cuma, bila dah biasa bekerja selama hampir 15 tahun, agak ambik masa juga untuk adapt dengan limpahan masa. Aku tak nafikan juga, aku agak rindu dengan stress kerja. Rindu dengan kepuasan hati bila […]