Mintak urut, khurafat yang dapat.

Panggil tukang urut dekat muar ni sebab sakit belakang. Memang kebiasaan aku lepas long flight, mesti nak urut. Dekat USA Memang ada prenatal massage for pregnant mom Cuma agak mahal. So ingat balik Malaya, dapat lah urut tradisi dengan harga Malaysia berserta gst.

Lepas 5 Minit, Tiba Tiba di mintak pegang perut, Baca jampi serapah diagnose everything OK tak ada gangguan. Diagnose pakai aura telapak tangan stail Goku kau tahu?
10 Minit, lepas tu mintak 35 sen sebagai pengeras. Lepas tu fee tengok hantu plus tolong ‘guardkan’ baby dari jauh RM 70. Kalau spa di Shah Alam, rm70 dapat la jugak 30 Minit massage belakang ni…
Allahu. Aku yakin dia Islam sebab dia suruh nyonya Baca Quran untuk kesejahteraan kandungan. Dalam hati aku berkata kata, aku ingat penjaga hidup mati semesta Alam hanya Tuhan yang Maha Esa. Aku tak perlukan middleman untuk kesejahteraan spiritual aku mahupun kandungan ini walau air yassin sekalipun. Aku tahu aku mampu mintak direct dengan Tuhan dan Tuhan Maha Mendengar. She contradicting herself dengan suggest aku Baca Quran untuk kesejahteraan kandungan but at the same time dia claim boleh ‘guard’ kandungan aku dari jauh hanya dengan bayaran rm70. Mana satu sebenarnya yang dia percaya ni? Habis tu appointment dengan klinik lepas ni tak perlu lah since dah ada orang ‘guard’ lah katakan. Bungkus lah klinik, Spital kerajaan Swasta lepas ni.
Last sekali aku cakap ”hantu tak berani kacau sebab baby ni baka Amereka. Tak pe, jangan risau.”
Aku cakap dekat dia lepas tu yang panas sungguh cara Sekarang ni, yang mana memaksa aku  mandi setiap 10 Minit untuk sejuk kan badan. Dia terus cakap, nanti air ketuban terlebih baby boleh lemas Kalau mandi kerap. Terpelihara aku dibuatnya. Sesia aku khatam buku Pregnancy & Child birth by the American College of Obstetricians and Gynecologists Selama few months ni just to know baby lemas sebab maknya mandi kerap. My goodness.

 

Comments

comments

Leave a Reply