How to see Alaska for FREE?

UNTUK BAHASA MELAYU, KLIK SINI By  flying with China Southern Airlines.   Everybody knows that Alaska is quite expensive to visit. And sometimes, it is hard to make a living in Alaska if you receiving average salary. Small studio apartment in Anchorage or 30 minutes outside Anchorage can costs you about $850 – 1,000 per […]

Urban Tips: Tengok Alaska FREE dengan Southern China Airlines.

FOR ENGLISH, CLICK HERE Siapa tak tahu Alaska ni sangat mahal sama ada untuk pegi berjalan ke sana mahupun stay as a residence. Pakej Alaska yang aku jual pun dalam $2,700 (dollar) untuk 2 minggu. Patut la kau tak nampak sangat aku berjalan di Alaska tu. Bakar petrol sungguh sungguh nak berjalan kat sana. Jarak […]

Blog Giveaways Kontes – Blog Readers Appreciation 1.0

Seperti yang korang tahu, aku dah balik ke kampung halaman ku yang indah dan permai – Malaysia. Seminggu sebelum balik nampak juga yang mintak bawak balik souvenir tapi bila kira kira.. kalau nak bawak balik untuk semua memang mampu buat beli tiket balik Alaska kut haaha. Bukan kedekut.. tapi sejak tak bekerja ni.. aku lebih […]

Lazy Cook : Easy Butter Caramel Banana with Ice Cream

SCROLL DOWN FOR ENGLISH Aku tak nafikan yang sejak aku dok di perantauan, aku dah pandai me reka reka resepi mudah untuk lobang tekak aku ni. Pertamanya, ye lah, aku ni malas masak. Tapi aku still kena masak or else aku mati kelaparan. Keduanya, Tak semua masakan resepi mat salleh, tekak aku berkenan. Ketiga, tak […]

Pengalaman Road Trip Pacific Coast Highway / California 1

FOR ENGLISH, CLICK HERE Ketika semua belog sibuk up cerita kecoh pasal gaduh di masjid sebab duit hantaran 15k tak cukup, aku seperti biasa takkan up benda sampah macam tu di belog aku. Malas siut. Hal dalam kain orang buat apa aku nak feature kat belog aku ni? Traffic? Pegi mampuih dengan traffic sana. Lagipun, […]

My first Pacific Coast Highway / California 1 Experience

UNTUK BAHASA MELAYU, KLIK SINI Whoop! Back to old lazy me. Good habit of frequent update blog like I did in February month is hard to keep. Lazy Gaga virus. Well, I was a bit busy and occupied with road trip USA costing for my “Kembara USA” program for friends and my blog readers who […]

Spring Snow with SJCAM 4000

SCROLL DOWN FOR ENGLISH Saja test SJ CAM 4000 yang aku beli last month. Kebetulan salji cantik pulak turun sehari dua ni. So aku pun test test je la kan. Video dan gambar semua. Oklah jugak aku rasa quality dia. Nak beli GoPro Hero tak mampu. So SJ CAM ni berbaloi la untuk orang yang […]

Tips Lawatan Kilat Untuk 1 Hari di San Francisco Part 2

FOR ENGLISH, CLICK HERE Sambungan post berapa banyak tempat  sempat dilawati kalau ada satu hari je di Bandar San Francisco. 5) China Town Ok, yang ni, aku menyesal. Serious aku cakap. Sebab? China Town kat ceruk mana pun, sama je pemandangan dia. Tanglung, signboard tulisan cina, restoran cina, alunan muzik cina, parking bersumbat tepi jalan. […]

Guide To Do Francisco in ONE Day. Part 2

UNTUK BAHASA, KLIK SINI Here is the second part of my guide to visit San Francisco city in one day. 5) China Town I was a little bit regret for  including China Town into my one day visit list. Because Chinatown is always the same like any Chinatown in the world. Red lantern, big signboard […]

Guide to Do San Francisco in ONE Day. Part 1

UNTUK BAHASA, KLIK SINI A day in San Francisco? How many places of interest you can cover in a day? Our budget became very limited after we did a series of city hopping. Starting from Seoul – Jeju – Busan – Los Angeles and now San Francisco. Another thing is that, Mike is a fast […]

Tips Lawatan Kilat Untuk 1 Hari di Bandar San Francisco Part 1

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE Sehari di San Francisco? Berapa banyak tempat sempat lawat? Kan? Sehari je? Biasalah bila berjalan dengan bajet terhad.. lagi lagi kalau berjalan dengan botak ni, kalau boleh lalu je. Tak payah stop. Dengan dia ni, kalau berjalan, 10 minit pun boleh jadi settle semuanya. Actually kami di San Francisco like […]

Memori Daun Pisang : Kenangan Kerja dan Gaji Pertama.

Bulan March ni dah setahun aku bergelar suri rumah tangga. Don’t get me wrong, tak ada masalah apa pun jadi suri rumahtangga. Cuma, bila dah biasa bekerja selama hampir 15 tahun, agak ambik masa juga untuk adapt dengan limpahan masa. Aku tak nafikan juga, aku agak rindu dengan stress kerja. Rindu dengan kepuasan hati bila […]