Seattle, Washington Revisited 2016

Hai. Data baru top up. Padahal post ni dah 2 minggu drafted. Dah terlebih rehat lepas berhari hari on the road pengalaman jadi co pilot duduk sebelah makan kuaci. Penat ok. Sedangkan orang naik 10 jam flight kelas ekonomi pun boleh lemau badan. Ini kan pulak berhari hari atas jalan dengan rumah bas ni (Motorhome). […]

Ada apa di Busan? Ke Bosan?

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE Bosan ke? Bosan lah kalau kau pegi sehari semalam setelah 10 hari lemau berjalan di Seoul dan Pulau Jeju. Ini merupakan last post aku pasal Korea. Lepas ni aku dah boleh beralih ke post jalan jalan di sekitar California. Kami pilih untuk include Busan dalam lawatan South Korea kami hari […]

What’s up in Busan?

UNTUK VERSI BAHASA MELAYU, KLIK SINI. Busan is boring? It is boring if you only get to be there only for a night, after all those walking tours across Seoul and Jeju Island. This will be my last post on my South Korea visit. After this I finally can move on with California. We include […]

Dongdaemun : Few Places You Should Consider to Visit While in Seoul.

UNTUK BAHASA MELAYU, KLIK SINI Post about my trip to Seoul is coming to an end. I wish it end soon. I myself feel bored to keep on going about it. But, I promise myself that I won’t leave my trip post unfinished like I used to do. I will finish what I (you) started […]

Jalan Jalan di Seoul : N Tower dan Myeongdong Night Market

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE. Tips: Kalau datang ke N Tower, sila bawak mangga kunci murah siap siap dari rumah. Macam orang orang lain juga, bila aku pergi melawat satu satu bandar tu, aku mesti tak lepaskan peluang untuk berada di puncak yang paling tinggi untuk melihat keindahan bandar tersebut melalui pandangan burung. Maklumlah, nak […]

Place of Interest in Jeju Island : Jeongbang Waterfall

UNTUK BAHASA MELAYU, KLIK SINI. Located in Seogwipo. What makes this waterfall unique compared to the rest of waterfalls in Asia is – this one falls directly into the ocean. The view is very dramatic and I can guarantee that you will say ‘wow’ the moment you see it from the distance. This waterfall is […]

Tempat aku paling suka di Seoul – Bukchon Hanok Village

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE. Seperti yang diimpikan, aku berjaya jugak update blog di lokasi selain dari rumah. Ini pun kira tak berapa berjaya jugak. Aku pilih gambar edit sikit sikit dekat serata airport sambil menunggu boarding. Aku taip ni masa transit 5 jam di Baiyun airport, Guangzhou. Dan up post ni di LA. Something […]