Buku Pink dan Klinik Desa.

Tadi selamat sudah aku bukak buku pink di klinik desa Sg. Terap, Muar. Tak payah queue, misi muda manis orangnya. Layanan pun baik. Segala cerita yang mengatakan misi suka membebel, alhamdulillah tak kena pulak tadi. Ye lah, kita pergi bawa aura positive, positive lah yang kita dapat.. Memang procedure Sekarang mintak salinan surat nikah masa […]

Mintak urut, khurafat yang dapat.

Panggil tukang urut dekat muar ni sebab sakit belakang. Memang kebiasaan aku lepas long flight, mesti nak urut. Dekat USA Memang ada prenatal massage for pregnant mom Cuma agak mahal. So ingat balik Malaya, dapat lah urut tradisi dengan harga Malaysia berserta gst. Lepas 5 Minit, Tiba Tiba di mintak pegang perut, Baca jampi serapah […]

Seattle, Washington Revisited 2016

Hai. Data baru top up. Padahal post ni dah 2 minggu drafted. Dah terlebih rehat lepas berhari hari on the road pengalaman jadi co pilot duduk sebelah makan kuaci. Penat ok. Sedangkan orang naik 10 jam flight kelas ekonomi pun boleh lemau badan. Ini kan pulak berhari hari atas jalan dengan rumah bas ni (Motorhome). […]

Best ke Duduk Oversea? Cerita Melayu tinggal di Luar Negara part 3

Best ke? It depends. Tapi mesti ingat that, bila kau naik kapal terbang tu, bukan pergi travel jalan jalan duduk hotel tangkap gambar selfie banyak banyak. Tapi you are going for a longer period of time. It’s like, from reality to another reality. So, memang kau tak dapat la nak tulis kat instagram atau at […]

Bila Gadis Melayu Puji atau Menikah Lelaki Bangsa Asing….

FOR ENGLISH, CLICK HERE Selama ni aku memang macam mangli dah dengan tomahan dan pendapat menyakitkan hati bab wanita Melayu suka orang luar. Sebab bagi aku isu ni memang sampai kiamat pun takkan mencapai kata damai dari mana mana pihak. Isu ni dikira agak sensitif sebab ianya melibatkan bangsa, pendirian seseorang dan maruah. Dan bagi […]

Berbaju Kelawar di Alaska

Aku sayang Malaysia. Seperti tertulisnya dalam pepatah – Tempat jatuh lagi dikenang, ini kan pula tempat lahir. Aku terpanggil untuk keluarkan post ni walaupun aku rasa aku belum layak. Ye lah, aku belum pun sampai setahun tinggal di negara orang, menjalani kehidupan di tanah asing. Aku bukan melancong mahupun bercuti ria. Aku menjalani kehidupan sebagai […]

Alaska 101: Siri Mari Berkelah dan berkemah di Alaska part 2

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE. Ingat nak blog pasal keindahan tanah air tercinta Malaysia, tapi tunggu punya tunggu, jerubu tak habis habis. Sempat blog pasal pulau Redang dan Kuala Terengganu masa mula mula tu je. Aku tak mau jadi penipu, photoshop gambar langit jadi biru kemudian cerita tentang keindahan yang tak wujud. Alaaa..macam ada satu […]