Ini Tahap Boring Aku di Alaska.

Dah almost sebulan aku di Alaska ni. Tapi not much activity around. Ye lah, realiti aku ni bukan macam pelancong. Asal keluar negara je berlambak selfie dan gambar gambar menarik kan. Realiti aku di sini macam realiti house wife yang lain je lah. Tunggu suami balik, tengok tv sama sama, plan itu ini. Plan je […]

How to see Alaska for FREE?

UNTUK BAHASA MELAYU, KLIK SINI By  flying with China Southern Airlines.   Everybody knows that Alaska is quite expensive to visit. And sometimes, it is hard to make a living in Alaska if you receiving average salary. Small studio apartment in Anchorage or 30 minutes outside Anchorage can costs you about $850 – 1,000 per […]

Urban Tips: Tengok Alaska FREE dengan Southern China Airlines.

FOR ENGLISH, CLICK HERE Siapa tak tahu Alaska ni sangat mahal sama ada untuk pegi berjalan ke sana mahupun stay as a residence. Pakej Alaska yang aku jual pun dalam $2,700 (dollar) untuk 2 minggu. Patut la kau tak nampak sangat aku berjalan di Alaska tu. Bakar petrol sungguh sungguh nak berjalan kat sana. Jarak […]

Blue Streaks in The Sky.

SCROLL DOWN FOR ENGLISH VERSION Semalam aku pegi jalan jalan ke Soldotna dengan adik Mike (adir ipar aku la). Kami bertolak awal pagi pukul 10. Untuk pertama kalinya aku ternampak sesuatu yang baru muncul di kaki langit Alaska, di sepanjang lebuhraya Parks highway. Cantik. Tapi pelik. Aku tanya adik ipar aku. Kata dia kejadian tu […]

Living Alaska: Third Attempt to Capture Aurora Borealis in Wasilla, Alaska (20.1.2016)

UNTUK VERSI BAHASA MELAYU, KLIK SINI I don’t care if you had enough about my post about Aurora Borealis. I will keep on recording my experience with it here in my blog. Aurora appeared again on 20 January 2016 around 5am at my parents in law house area in wasilla. This time, its appearance is […]

Pengalaman Jungle Trekking di Musim Sejuk di Thunderbird Falls, Alaska

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE Aku tak nafikan kadang kadang jadi housewife memang agak boring. Lagi lagi bila suami kau jenis semua buat sendiri. Bukan aku tak offer, tapi memang kepantangan dia dalam satu satu hal pengurusan diri dia. Beberapa perkara yang aku terlepas dari rutin pengurusan suami: 1) Basuh baju dia – ini memang […]

Place of Interest in Jeju Island : Jeongbang Waterfall

UNTUK BAHASA MELAYU, KLIK SINI. Located in Seogwipo. What makes this waterfall unique compared to the rest of waterfalls in Asia is – this one falls directly into the ocean. The view is very dramatic and I can guarantee that you will say ‘wow’ the moment you see it from the distance. This waterfall is […]