URBAN TIPS #2 : Elak Barangan Cecair Tumpah Dalam Bagasi

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE. Aku pasti setiap orang yang pernah naik kapal terbang mesti melalui pengalaman buka bukak luggage, basah lenjan separuh bagasi. Sebab aku selalu macam tu sehingga aku terfikir life hack ni. Kau tahu kan bila fly, tekanan dalam kapal terbang tu lain macam. Botol/ tiub plastik kau akan mengembang sekembang kembang […]

Place of Interest in Jeju Island : Jeongbang Waterfall

UNTUK BAHASA MELAYU, KLIK SINI. Located in Seogwipo. What makes this waterfall unique compared to the rest of waterfalls in Asia is – this one falls directly into the ocean. The view is very dramatic and I can guarantee that you will say ‘wow’ the moment you see it from the distance. This waterfall is […]

Tempat Patut Dilawati Di Pulau Jeju : Air Terjun Cheonjiyeon

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE. Bersambung kembali tentang tempat yang patut dilawati di Jeju Island. Mungkin korang tak setuju dengan suggestion aku sebab aku suka tengok alam semulajadi. Tak pa lah. Boleh terus tekan butang X dipenjuru kanan atas web browser anda. Dan silalah cari blog yang asik pegi cari Hello Kitty World je bila […]

Tempat Patut Dilawati Di Jeju Island : Seongsan Ilchulbong Peak

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE Kalau nak melawat South Korea, aku suggest lepak sehari dua saja di Seoul. Rentikanlah belajar masak kimchi sebab melambak ada di jual di Malaysia dalam paket dah siap. Rentikanlah nak ber hanbok sebab baju kurung pahang lagi lawa aku rasa. Tapi kalau korang memang nak gedik meng K-POP, duduk je […]

Tempat Paling Aku Suka Semasa di California : Redwood Forest

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE. Memang kali ni aku punya travel post tak ikut turutan. Sebab aku sekarang pilih untuk post benda yang paling aku suka dulu. Masa dekat South Korea, tempat dan benda yang paling aku suka ialah Bukchon Hanok Village. Bila aku ke United States, aku terpana dan kagum dengan penemuan dalam pengembaraan […]

Tempat aku paling suka di Seoul – Bukchon Hanok Village

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE. Seperti yang diimpikan, aku berjaya jugak update blog di lokasi selain dari rumah. Ini pun kira tak berapa berjaya jugak. Aku pilih gambar edit sikit sikit dekat serata airport sambil menunggu boarding. Aku taip ni masa transit 5 jam di Baiyun airport, Guangzhou. Dan up post ni di LA. Something […]

My Favorite Places of Interest in Seoul, South Korea – Bukchon Hanok Village.

UNTUK VERSI BAHASA MELAYU, KLIK SINI. Finally! I manage to update post in here while I’m traveling!. Well, I still failed to do it while I’m in South Korea though. I picked and did photo editing at all over airport I throughout South Korea (Seoul, Jeju and Busan airport). I used my transit hour in […]