How to see Alaska for FREE?

UNTUK BAHASA MELAYU, KLIK SINI By  flying with China Southern Airlines.   Everybody knows that Alaska is quite expensive to visit. And sometimes, it is hard to make a living in Alaska if you receiving average salary. Small studio apartment in Anchorage or 30 minutes outside Anchorage can costs you about $850 – 1,000 per […]

Urban Tips: Tengok Alaska FREE dengan Southern China Airlines.

FOR ENGLISH, CLICK HERE Siapa tak tahu Alaska ni sangat mahal sama ada untuk pegi berjalan ke sana mahupun stay as a residence. Pakej Alaska yang aku jual pun dalam $2,700 (dollar) untuk 2 minggu. Patut la kau tak nampak sangat aku berjalan di Alaska tu. Bakar petrol sungguh sungguh nak berjalan kat sana. Jarak […]

Video: There Are No Bad Roads. Only Good View

This is a typical sights if you driving in and out of Alaska’s Highway. I’ve seen this too many times for the past one year, still I can’t help it but admire the view.   Kalau korang perasan, kereta di Alaska sangat kotor berlumuih. Kereta di KL lagi elok rasanya. Walau masa aku dok KL […]

Living Alaska: Ice Sculptures in Anchorage 2016

Nampaknya aku di rasuk oleh kerajinan untuk mengupdate blog. Tak pernah lagi seumur hidup aku ada blog, aku update lebih dari 3 kali sebulan. Dah tu, nak buat apa lagi kalau tak update blog? Aku bukan ada kerja lain pun dekat sini. Ada la kerja. Kerja aku maintain full set akaun syarikat kecil secara remote. […]

Living Alaska : Dari Wasilla ke Soldotna

          FOR ENGLISH VERSION, SCROLL DOWN Setahun sudah berlalu, Febuari muncul kembali, dengan kehangatan semalam… Aicheh.. Alleycats la pulak. Old timer aku ni sebenarnya. Tuo. Ok lah, sambung cerita yang pending agak lama. Sebuk dengan sambutan ulangtahun perkahwinan yang tak seberapa tu. Hari tu aku saja ikut adik ipar aku pegi […]

Ulangtahun Kedua Perkahwinan Kami / Our Second Year Wedding Anniversary

  SCROLL DOWN FOR ENGLISH VERSION Semalam ulang tahun ke-2 perkahwinan kami. Sebagaimana sederhananya majlis akad nikah kami dua tahun lalu, macam tu jugak lah sambutan ulang tahun perkahwinan kami. Lagipun mungkin terlalu muda usia perkahwinan kami untuk disambut secara grand pun. Orang pun akan menyampah beria ia kan. “2 tahun memang la manis lagi. […]