Ulangtahun Kedua Perkahwinan Kami / Our Second Year Wedding Anniversary

2nd anniversary picture balloon 8

2nd anniversary breakfast

2nd anniversary breakfast 1

2nd anniversary picture balloon 1

2nd anniversary picture balloon

2nd anniversary picture balloon 2

2nd anniversary picture balloon 6

2nd anniversary picture balloon 5

2nd anniversary picture balloon 4

2nd anniversary picture balloon 7

2nd anniversary picture balloon 9

 

SCROLL DOWN FOR ENGLISH VERSION

Semalam ulang tahun ke-2 perkahwinan kami. Sebagaimana sederhananya majlis akad nikah kami dua tahun lalu, macam tu jugak lah sambutan ulang tahun perkahwinan kami. Lagipun mungkin terlalu muda usia perkahwinan kami untuk disambut secara grand pun. Orang pun akan menyampah beria ia kan. “2 tahun memang la manis lagi. Tunggu la 10 – 15 tahun” – bisik hati Gayah, Kiah dan Senah. Hahahah. Well, Insyallah, sapa tak nak kekalkan kemanisan berumahtangga sampai bila bila.

Pagi tu aku bangun awal lah. Kebetulan Mike off day. So aku buatkan big breakfast untuk dia. Makanan cara dia lah. Kentang. Aku sumbatkan daging yang aku tumis dan letak berkoyan koyan keju cheddar kegemaran dia.

Lepas tu kami bertolak ke Anchorage untuk makan malam kat sana. Sebelum tu kami pegi la beli belon nombor “2”. Aku pun tak sangka belon tu besar gajah. Ingat nak yang kecik kecik macam biasa kaler emas tu. Tapi yang jumpa si gajah ni ha. So beli la jugak. Memandangkan masa untuk makan malam ada 2-3 jam lagi, so kami pun pegi la ke Point Woronzof untuk ambik gambar bersama. Ajet ajet photoshoot gitu. Nasib si botak tu nak layan kehendak aku. Dia bab bergambar ni memang alergik sikit la kan.

Setting bergambar dengan belon helium di Alaska waktu musim sejuk ni bukan senang oi. Dengan beranginnya, dengan belon mengecut sebab haba sejuk bagai. Seksa betul nak dapat gambar dengan belon tu. Macam artis diva sangat untuk dapat kerjasama. Kami pilih beberapa tempat – atas bukit, tasik beku dan dalam hutan. Wahhhh. Hahaha. Ale, eksperimen, suka suka. Nak buat apa lagi kan. Mana lah tahu, esok bila dah terrer proses gambar, aku buleh la buat part time ambik gambar orang yang mai bercuti ke Amareka ni. Alaa.. stail Rozita Che Wan tu..bawak personal photographer sepanjang percutian dia. Aku suka la kerja macam tu.

Lepas habis ber photoshoot, kami pun pegi la makan malam berdua macam stail bercinta dulu dulu. So itu je lah. Tapi aku rasa, aku lebih prefer sambut ulangtahun perkahwinan ni dari sambut birthday. Peningkatan angka dalam usia perkahwinan amatlah membanggakan dari pada peningkatan usia diri sendiri kan. Hhhmmm.
Scroll ke bawah, ada gambar yang timing agak cantik kerana kapal terbang lalu dekat atas. Tapi hampeh, belon tu tak nak berkerja sama. Aku dah kata, memang susah bergambar dengan belon ni!

Apa apa pun, seperti pasangan yang lain, kami berdoa agar kami kekal bahagia sepanjang hayat, tak kira dalam apa keadaan sekalipun. Itu je lah.

 


*UNTUK BAHASA MELAYU, SKROLL KE ATAS*

Yesterday we celebrated our 2nd year wedding anniversary. Thanks for the wishes Just like our wedding ceremony 2 years ago, that was how we celebrated our anniversary – small, simple and quiet. It’s just second year anyway. There is no reason for us to go big and if we did, people will be like “yeah, 2 years of marriage is too soon to tell and still sweet and nice. Wait until 10 – 15 years” says the aunts acid. Well, I tried not to be sounded like over confident, but we will try to keep things sweet as long as we could.

I woke up early and prepared big breakfast for Mike. It was his off day too. I baked him loaded potatoes with beef and put loads and loads of cheddar cheese the way he likes it.
Then, we went to Anchorage for a nice dinner. Before that we got ourselves a helium balloon says “2”. We tried to get the small gold color but all we can find was a big ass size. We headed to Point Woronzof for cute photoshoot to kill time before dinner. I was in luck because Mike willing to participate because photoshoot isn’t his thing. But I told him I want to print one of the picture into poster size and adding it into our picture wall gallery.

To get a good setting with helium ballon is not an easy job I must say. Especially in Alaska during cold, WINDY winter. That balloon refused to float right and lose it shape due to cold temperature. It’s like try to get a good picture with a celebrity with diva attitude. We choose few places like Point Woronzof, Little Campbell Lake’s frozen lake and in the woods nearby. Well, nothing serious, just a mere experiment, just for fun. Who knows, once my fun work turned out fine, I can try to be a vacation photographer for those who come to USA for vacation. You know, like Rozita Che Wan – she brought her own personal photographer in all her overseas trip. That will be fun work for me to look into.

Once we done with photoshoot, we went for a decent dinner once just like we were first dating 5 years ago. That’s all. I think I preferred to celebrate wedding anniversary and counting the years go by compared to birthday because the number of years you’ve been married is something to proud of but not your age.
Below are some of the pictures which, I think it look awesome with plane above us but, as I said before, the balloon refused to work with us!

Anyway! Just like other married couple, we pray and wish that our marriage will long last forever, through ups and downs and many realities to come.

 

2nd anniversary picture balloon 3

2nd anniversary picture balloon plane

Comments

comments

2 Comments

  1. Ogie Rahman

    January 29, 2016 at 8:03 am

    Happy happy anniversary…..

Leave a Reply