Buku Pink dan Klinik Desa.

Tadi selamat sudah aku bukak buku pink di klinik desa Sg. Terap, Muar. Tak payah queue, misi muda manis orangnya. Layanan pun baik. Segala cerita yang mengatakan misi suka membebel, alhamdulillah tak kena pulak tadi. Ye lah, kita pergi bawa aura positive, positive lah yang kita dapat.. Memang procedure Sekarang mintak salinan surat nikah masa […]

Mintak urut, khurafat yang dapat.

Panggil tukang urut dekat muar ni sebab sakit belakang. Memang kebiasaan aku lepas long flight, mesti nak urut. Dekat USA Memang ada prenatal massage for pregnant mom Cuma agak mahal. So ingat balik Malaya, dapat lah urut tradisi dengan harga Malaysia berserta gst. Lepas 5 Minit, Tiba Tiba di mintak pegang perut, Baca jampi serapah […]

My Experience with Qatar Airways and Hamad International Airport, Doha.

Salam Tahun baru Masihi 2017. It’s the most depressing way entering new year for me so far. Had to cross the globe for 27 hours with my pregnant belly, separated from my husband again for 100th time and had to figure out 1001 things alone once I touch down Malaysia, again.  Great way to start […]

Preggo Mom’s First Diary: Boy or Girl?

Aku rasa ini lah first time aku menulis cerita bab pregnancy aku secara specific. Risau jugak orang akan cakap macam lah dia sorang je pregnant dalam dunia ni. Hahaha. Actually aku ada jugak follow blog page lain dari mereka single perut kempis sampai beranak pinak. Seronok tengok perubahan hidup mereka dan aku juga tak terkecuali […]

Cerita Pasal Perjalanan dan Penginapan di RV KOA Barstow/Calico, California.

Sesi sambung menyambung cerita panjang yang tak berkesudahan kembali lagi. Last stop cerita hari tu is Klamath Falls kan. Lepas frust kena reject permintaan untuk melawat rumah orang. Gila. Tak pernah pernah seumur hidup kena reject untuk melawat bersua muka selama aku hidup di Malaysia. Sekarang merasa pula di bumi Amerika ni. Pengalaman betul. Next […]

Aku Punya Suka (dot) com – Pinterest , Reddit , StumbleUpon all in one, Made in Malaysia

Aku nak war warkan akan kewujudan site baru di persada media sosial. Site ni masih baru dan masih dalam versi ‘BETA’ gitu. Pada sesiapa yang nak jadi pioneer user, test maket korang atau be apart of the testing user – boleh la sign up di akupunyasuka.com Walau Pinterest, Reddit dan StumbleUpon dah wujud lama, tapi […]

Ada Apa Dengan Cinta? Memang Tak Ada Apa Pun !

Aku pasti sebagai seorang anak yang punya ibu, confirmed korang selalu dengar bebelan serta pepatah dari mak. Mostly bebelan, pepatah, pantun & syair yang Mak aku dendangkan masa aku remaja dulu seems like super boring and non sense especially bab jodoh pasangan. Contohnya : Biar sakit dimata, jangan sakit dihati. Cinta tak bagi kau kenyang. […]

Asian Market di Mesa Arizona : Pengubat Rindu Bagi Perantau Dari South East Asia.

Post selingan kejap pasal kehidupan di Arizona. Orang lain pegi overseas cerita pasal Eiffel Tower, Madame Tussauds, Premium Outlet, 5 Star hotel, aku bercerita pasal pasar ikan. Kan. Well, apa nak buat…ini cerita lonely perantau. Selain dari masjid dan makanan Halal, fresh ingredient untuk masakan harian juga merupakan benda yang amat penting bagi mereka (muslim) […]

Cerita Pasal Perjalanan dan Penginapan di RV Park Klamath Falls, Oregon

Sambung cerita dari Salem Oregon and now ke Klamath Falls. Kami sepatutnya check out awal pagi supaya sempat la nak stop certain interesting places kan. Tapi apakan daya, driver kepenatan yang amat jadi kami check out tengah hari jua. Jarak dari Salem ke Klamath Falls hanya 4 hours drive. Tapi macam biasalah. Bila dengan kenderaan […]

Cerita pasal perjalanan dan penginapan di RV Park, Salem, Oregon.

Kembali bersiaran tentang sambungan cerita pengembaraan rumah bergerak (Motorhome) yang dah dekat dengan 2 bulan tertangguh. Hehehehe.. Bukan apa, aku ni dah start tak boleh duduk terlalu lama. Sakit pinggang dan perut semakin ketat. I feel weak and sick sometimes in few days out of a week. Aku respect blogger yang boleh kekal update blog […]

Mari Minum Teh Bersama Queen Elizabeth dan Donald Trump.

Gitu. Kau mampu? Aku masih lagi dalam mode tourist di Arizona ni. Ye lah, baru sebulan dekat sini. Masih explore dan enjoy keunikan yang ada sebelum aku dapat condemn atau puji pasal Arizona ni. Ni aku nak cerita, masa aku melawat Pekan Carefree di Scottsdale, Arizona hari tu, aku terjumpa satu cafe yang sangat comel […]

Labu (Labi) Kelakar di Pekan Comel Bernama Carefree, Scottsdale, Arizona

Aku skip sekejap pasal pengalaman perjalanan aku dari Seattle ke Arizona ni since aku tak sabar nak bercerita pasal Arizona ni. Lagipun dah hampir sebulan aku kat sini. Ada lah berpeluang keluar berjalan jalan time Botak off day. Buat masa sekarang, cuaca di Arizona agak nyaman sejak masuk bulan November. Mungkin sebab dah masuk musim […]