JPN OH JPN – Pendaftaran Nama Anak Tanpa Nasab / Guna Surname Suami di Jabatan Pendaftaran Negara Malaysia

Aku tak tahu la dengan kau orang. Tapi aku serious cakap, tiap kali Kalau aku ada hal ke kaunter mana mana jabatan kerajaan, aku punya Cuak macam nak pegi bank mintak overdraft facilities 1 juta ringgit.   Bab queue ambik nombor tu perkara yang tak boleh dibuat perkara lagi dah. Kau Terima je lah kan. […]

Bila Athena Sophia Berbaju Melayu Superheroes.

Ingat Yusuf iskandar je ke mampu jadi duta baju Melayu Raya? Athena Sophia pun boleh lah. Hahahha.     Jangan pulak ada yang sentap cakap aku nak train anak jadi jantan. Umur 2 bulan je kut.. Tak ada Beza dengan pakai kan dia shirt and pants yang dia Ada dengan baju Melayu ni. Comel apa.. […]

Confusenya Pantang Bersalin Zaman Sekarang!

Post Penutup bab makan makan. Maklumlah.. esok dah puasa. Merasalah aku for the first time berpuasa dengan ada baby. Kita try test kekuatan ya. Hahaha. Kata orang, menu makanan orang berpantang sangat sedap. Sedap ke?   Semua Orang tahu aku berpantang duduk sorang. Tak ada apa yang pelik pun kan. Mostly Sekarang ramai dah ibu […]

Agak Penting – Birth Plan

Salam minggu 37 weeks (of pregnancy). Memang abandoned gila belog ni. Nampaknya memang tak ada ciri ciri akan meriah (meriah ke) updates macam dulu. At least dulu masa belum pregnant, dapat la sebulan sekali up post paling kurang. Bukan tak ada cerita. Banyak je cerita yang nak diceritakan. Tapi mood tu memang susah nak sampai. […]

Buku Pink dan Klinik Desa.

Tadi selamat sudah aku bukak buku pink di klinik desa Sg. Terap, Muar. Tak payah queue, misi muda manis orangnya. Layanan pun baik. Segala cerita yang mengatakan misi suka membebel, alhamdulillah tak kena pulak tadi. Ye lah, kita pergi bawa aura positive, positive lah yang kita dapat.. Memang procedure Sekarang mintak salinan surat nikah masa […]

Mintak urut, khurafat yang dapat.

Panggil tukang urut dekat muar ni sebab sakit belakang. Memang kebiasaan aku lepas long flight, mesti nak urut. Dekat USA Memang ada prenatal massage for pregnant mom Cuma agak mahal. So ingat balik Malaya, dapat lah urut tradisi dengan harga Malaysia berserta gst. Lepas 5 Minit, Tiba Tiba di mintak pegang perut, Baca jampi serapah […]

My Experience with Qatar Airways and Hamad International Airport, Doha.

Salam Tahun baru Masihi 2017. It’s the most depressing way entering new year for me so far. Had to cross the globe for 27 hours with my pregnant belly, separated from my husband again for 100th time and had to figure out 1001 things alone once I touch down Malaysia, again.  Great way to start […]

Preggo Mom’s First Diary: Boy or Girl?

Aku rasa ini lah first time aku menulis cerita bab pregnancy aku secara specific. Risau jugak orang akan cakap macam lah dia sorang je pregnant dalam dunia ni. Hahaha. Actually aku ada jugak follow blog page lain dari mereka single perut kempis sampai beranak pinak. Seronok tengok perubahan hidup mereka dan aku juga tak terkecuali […]

Cerita Pasal Perjalanan dan Penginapan di RV KOA Barstow/Calico, California.

Sesi sambung menyambung cerita panjang yang tak berkesudahan kembali lagi. Last stop cerita hari tu is Klamath Falls kan. Lepas frust kena reject permintaan untuk melawat rumah orang. Gila. Tak pernah pernah seumur hidup kena reject untuk melawat bersua muka selama aku hidup di Malaysia. Sekarang merasa pula di bumi Amerika ni. Pengalaman betul. Next […]

Aku Punya Suka (dot) com – Pinterest , Reddit , StumbleUpon all in one, Made in Malaysia

Aku nak war warkan akan kewujudan site baru di persada media sosial. Site ni masih baru dan masih dalam versi ‘BETA’ gitu. Pada sesiapa yang nak jadi pioneer user, test maket korang atau be apart of the testing user – boleh la sign up di akupunyasuka.com Walau Pinterest, Reddit dan StumbleUpon dah wujud lama, tapi […]

Ada Apa Dengan Cinta? Memang Tak Ada Apa Pun !

Aku pasti sebagai seorang anak yang punya ibu, confirmed korang selalu dengar bebelan serta pepatah dari mak. Mostly bebelan, pepatah, pantun & syair yang Mak aku dendangkan masa aku remaja dulu seems like super boring and non sense especially bab jodoh pasangan. Contohnya : Biar sakit dimata, jangan sakit dihati. Cinta tak bagi kau kenyang. […]