Winner Creek Trail Girdwood010

Alaska 101 : Keseronokan Masuk Hutan di Alaska – Winner Creek Gorge Trailhead

Lama gila tertangguh sambungan cerita masuk hutan hari tu. Janji melayu sangat kan. Bukan apa, aku kurang sihat last week. Biasalah bila umur dah meningkat ni kan. Dah hilang dah keterujaan korang nak tahu cerita pasal aku masuk hutan di Alaska ni sejak aku upload video botak tarik tali hand tram sampai terketar ketar kepala […]

Read More
surirumah di Alaska

Ini Tahap Boring Aku di Alaska.

Dah almost sebulan aku di Alaska ni. Tapi not much activity around. Ye lah, realiti aku ni bukan macam pelancong. Asal keluar negara je berlambak selfie dan gambar gambar menarik kan. Realiti aku di sini macam realiti house wife yang lain je lah. Tunggu suami balik, tengok tv sama sama, plan itu ini. Plan je […]

Read More
China Eastern Airlines Staff in Kuala Lumpur Sales office very unethical

Perlu ke Nama Penuh As Per Passport Bila Beli Tiket Penerbangan Ke Luar Negara? – Unfortunate Encounter with China Eastern Airlines Staff Kuala Lumpur.

Mandatori ke middle name / nama tengah / nama penuh as per passport masa beli flight tickets? Jawapan aku yes and no. Aku nak share pengalaman aku pasal nama tengah dalam booking tiket ni. Selama yang aku tahu sepanjang aku kerja travel agent memang nightmare bala kiamat bila nama dekat tiket tak sama dengan passport. […]

Read More
How to explore Shanghai in one day032

Apa ada dengan Shanghai – Short transit trip di Shanghai.

Aku rasa ramai yang tak berminat bila aku bercerita pasal melawat any part of China buat masa sekarang ni kan? Sebab kecoh pasal China nak meluaskan territory nya dengan secara komunis di perairan Laut China Selatan. Memang komunis pun kan. Tapi cuma satu aku nak cakap, jangan biarkan dasar politik dan ekonomi sesuatu negara membataskan […]

Read More