Video: There Are No Bad Roads. Only Good View

This is a typical sights if you driving in and out of Alaska’s Highway. I’ve seen this too many times for the past one year, still I can’t help it but admire the view.   Kalau korang perasan, kereta di Alaska sangat kotor berlumuih. Kereta di KL lagi elok rasanya. Walau masa aku dok KL […]

Living Alaska: Ice Sculptures in Anchorage 2016

Nampaknya aku di rasuk oleh kerajinan untuk mengupdate blog. Tak pernah lagi seumur hidup aku ada blog, aku update lebih dari 3 kali sebulan. Dah tu, nak buat apa lagi kalau tak update blog? Aku bukan ada kerja lain pun dekat sini. Ada la kerja. Kerja aku maintain full set akaun syarikat kecil secara remote. […]

Ulangtahun Kedua Perkahwinan Kami / Our Second Year Wedding Anniversary

  SCROLL DOWN FOR ENGLISH VERSION Semalam ulang tahun ke-2 perkahwinan kami. Sebagaimana sederhananya majlis akad nikah kami dua tahun lalu, macam tu jugak lah sambutan ulang tahun perkahwinan kami. Lagipun mungkin terlalu muda usia perkahwinan kami untuk disambut secara grand pun. Orang pun akan menyampah beria ia kan. “2 tahun memang la manis lagi. […]

Living Alaska: Percubaan Ambik Gambar Aurora Borealis di Laman Rumah (20.1.2016)

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE Tak kiralah korang nak muntah dengan gambar percubaan aku setiap kali Aurora muncul, aku akan rekodkan di blog ni. Hihi. Aurora muncul lagi pada 20 Januari 2016. Sekitar pukul 5 pagi di kawasan rumah mertua aku di Wasilla. Kali ini kedatangan dia bukan alang alang. Bersepoi sepoi, bergulung gulung. Aku […]

Pengalaman Jungle Trekking di Musim Sejuk di Thunderbird Falls, Alaska

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE Aku tak nafikan kadang kadang jadi housewife memang agak boring. Lagi lagi bila suami kau jenis semua buat sendiri. Bukan aku tak offer, tapi memang kepantangan dia dalam satu satu hal pengurusan diri dia. Beberapa perkara yang aku terlepas dari rutin pengurusan suami: 1) Basuh baju dia – ini memang […]

Selamat Tinggal 2015.

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE Selamat melangkah ke tahun 2016! Macam biasa, blog aku ni payah nak stay up to date. Ingatkan bila dah tak kerja, mampu la jadi full time blogger. Rupanya meleset sungguh sangkaan aku, Dengan ini aku isytiharkan bahawasanya, aku selamanya a wannabe blogger. Semua blog ngetop update blog mereka pada 1.1.2016 […]