Cerita Pasal Perjalanan dan Penginapan di RV KOA Barstow/Calico, California.

Sesi sambung menyambung cerita panjang yang tak berkesudahan kembali lagi. Last stop cerita hari tu is Klamath Falls kan. Lepas frust kena reject permintaan untuk melawat rumah orang. Gila. Tak pernah pernah seumur hidup kena reject untuk melawat bersua muka selama aku hidup di Malaysia. Sekarang merasa pula di bumi Amerika ni. Pengalaman betul. Next […]

Seattle, Washington Revisited 2016

Hai. Data baru top up. Padahal post ni dah 2 minggu drafted. Dah terlebih rehat lepas berhari hari on the road pengalaman jadi co pilot duduk sebelah makan kuaci. Penat ok. Sedangkan orang naik 10 jam flight kelas ekonomi pun boleh lemau badan. Ini kan pulak berhari hari atas jalan dengan rumah bas ni (Motorhome). […]

Alaska 101: Siri Mari Berkelah dan berkemah di Alaska part 2

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE. Ingat nak blog pasal keindahan tanah air tercinta Malaysia, tapi tunggu punya tunggu, jerubu tak habis habis. Sempat blog pasal pulau Redang dan Kuala Terengganu masa mula mula tu je. Aku tak mau jadi penipu, photoshop gambar langit jadi biru kemudian cerita tentang keindahan yang tak wujud. Alaaa..macam ada satu […]

Alaska 101: Seward, Camping and Motorhome Part 2

UNTUK VERSI BAHASA MELAYU, KLIK SINI I was hoping to blog about the beauty of my beloved Malaysia while I am here. But it is like endless anticipation for the hazes to subsides and it is likely to stay this way for another month. This is the longest haze season I ever experienced in Malaysia. […]

Pengalaman camping dengan motorhome di South Rolly Lake Camprgound, Alaska

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE Dekat Alaska dan negeri yang sewaktu dengannya, motorhome atau RV (Recreational Vehicle) ni memang tak asing bagi keluarga yang ada anak ramai atau pasangan yang bersara untuk jalan jalan. Kalau korang datang ke sini, boleh dikatakan setiap laman rumah ada benda alah ni lepak kat tepi. Pelbagai saiz. Mula mula […]

Alaska 101: South Rolly Lake Campground / Experience Camping with Motorhome For The First Time.

UNTUK VERSI BAHASA MELAYU, KLIK SINI Motorhome or RV is very popular in Alaska and USA. It is popular among families that have a lot of kids (economical way to travel) or retired couple for recreational. If you visit Alaska, you will notice that (almost) every home has one motorhome parked at the side of […]