How to see Alaska for FREE?

UNTUK BAHASA MELAYU, KLIK SINI By  flying with China Southern Airlines.   Everybody knows that Alaska is quite expensive to visit. And sometimes, it is hard to make a living in Alaska if you receiving average salary. Small studio apartment in Anchorage or 30 minutes outside Anchorage can costs you about $850 – 1,000 per […]

Urban Tips: Tengok Alaska FREE dengan Southern China Airlines.

FOR ENGLISH, CLICK HERE Siapa tak tahu Alaska ni sangat mahal sama ada untuk pegi berjalan ke sana mahupun stay as a residence. Pakej Alaska yang aku jual pun dalam $2,700 (dollar) untuk 2 minggu. Patut la kau tak nampak sangat aku berjalan di Alaska tu. Bakar petrol sungguh sungguh nak berjalan kat sana. Jarak […]

Jalan Jalan di Seoul : N Tower dan Myeongdong Night Market

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE. Tips: Kalau datang ke N Tower, sila bawak mangga kunci murah siap siap dari rumah. Macam orang orang lain juga, bila aku pergi melawat satu satu bandar tu, aku mesti tak lepaskan peluang untuk berada di puncak yang paling tinggi untuk melihat keindahan bandar tersebut melalui pandangan burung. Maklumlah, nak […]

Tempat aku paling suka di Seoul – Bukchon Hanok Village

FOR ENGLISH VERSION, CLICK HERE. Seperti yang diimpikan, aku berjaya jugak update blog di lokasi selain dari rumah. Ini pun kira tak berapa berjaya jugak. Aku pilih gambar edit sikit sikit dekat serata airport sambil menunggu boarding. Aku taip ni masa transit 5 jam di Baiyun airport, Guangzhou. Dan up post ni di LA. Something […]

My Favorite Places of Interest in Seoul, South Korea – Bukchon Hanok Village.

UNTUK VERSI BAHASA MELAYU, KLIK SINI. Finally! I manage to update post in here while I’m traveling!. Well, I still failed to do it while I’m in South Korea though. I picked and did photo editing at all over airport I throughout South Korea (Seoul, Jeju and Busan airport). I used my transit hour in […]

This is what the first day of Spring looks like in Mat-Su Valley, Alaska.

20 March mark as first day of Spring, here in the northern hemisphere. Alaska included. While Google has flowers for its doodle, do not expect flower buds yet (in Alaska). However, I feel the difference in weather today like, it is much warmer and I am able to step out from the house without jacket. […]